Ga naar de inhoud

Schuine kast op zolder

Schuine kast op zolder

Eindelijk die grote, rommelige zolder eens aanpakken, al tijden een doorn in het oog. Na het plaatsen van een mooie dakkapel krijgt de nieuwe slaapkamer eindelijk vorm. Alleen…hoe zorgen we dat de schuine daken geen sta-in-de-weg zijn voor het plaatsen van kasten?

Door de schuintes en een rookkanaal bijna midden op de muur, kun je het neerzetten van standaard kasten wel vergeten. En uiteraard moet een mooie slaapkamer aangevuld worden met een bijpassende kast. Via kennissen werd Ellen gewezen op de mogelijkheden van de maatwerk kasten van AMR. Nadat we een kijkje genomen hadden bij Ellen, konden we al snel haar wensen omzetten in een mooi ontwerp.

Om de voornamelijk witte ruimte wat te breken wordt er gekozen voor draaideuren in de kleur Linnen Antraciet. Het interieur van de kast wordt wel wit. De wens was ook om veel lades in te passen en enkele open vakken te creëren. In de open vakken hebben we glasplanken geplaatst, zodat de LED spots alle vakken goed konden verlichten.

Er is echt VAKwerk geleverd. Ontzettend blij mee. Ook gaaf dat jullie het zo leuk vinden eraan te werken en mede-trots zijn op het resultaat!

– Ellen

Ondanks dat de ruimte goed opgemeten is, is het neerzetten van een dergelijk kast nog een hele klus. We houden er altijd rekening mee dan een muur, een plafond – of in dit geval een schuin dak – niet strak recht is. Er kan altijd een holling of een bolling in zitten. Aan de zijkanten werken we altijd met vulstroken om oneffenheden op te vangen. Om aan de bovenkant goed aan te sluiten worden alle staanders met overlengte geleverd. Ter plaatse zal onze monteur alles exact op maat zagen. Zo komen we nooit voor verrassingen te staan.